Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ- ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Δημοσίευση: 21/12/2011, 07:39:19

Επιστρέφει τις κατηγορίες περί «ανειλικρίνειας» ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην Υπουργός υπενθυμίζει ότι «το «σήριαλ» με τη συγκεκριμένη δήλωση πόθεν έσχες κρατάει έναν χρόνο τώρα» και ότι ο ίδιος επανειλημμένα απέστειλε επιπρόσθετα στοιχεία τόσο για την περιουσιακή του κατάσταση, όσο και για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και τη διαχρονική εξέλιξή τους.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος τονίζει δε, ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση στο πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2010 (χρήσης 2009), που κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2010, λόγω της μη δήλωσης του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου, καθώς το ακίνητο αγοράστηκε το Πάσχα του 2010 και δηλώθηκε κανονικά, -όπως κατά πάγια πρακτική συμβαίνει- στη φορολογική δήλωση του επομένου έτους, δηλαδή του 2011.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπή που ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών και των κομμάτων Ευάγγελο Αργύρη, από τις αναλυτικές εκθέσεις των ορκωτών λογιστών, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου, πλην της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του τέως υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για το έτος 2010 (χρήση 2009), «η οποία κρίθηκε ανειλικρινής», μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση τραπεζικού απορρήτου, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου που απεφασίσθη από την Επιτροπή Ελέγχου και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, καθώς και στον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τσοχατζόπουλο «φωτογραφίζει» ο δικαστής για τις μίζες στα υποβρύχια
Στη φυλακή δύο πρώην μάνατζερ της Ferrostal


Συγκλονιστικά στοιχεία για το σκάνδαλο της προμήθειας των υποβρυχίων έρχονται στο φως από τη δίκη δυο πρώην μάνατζερ της εταιρείας Ferrostaal στο Μόναχο, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση για μίζες συνολικού ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ που διοχέτευσαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναφέρεται στις ευθύνες του υπουργού Άμυνας που υπέγραψε τη σύμβαση, δηλαδή του Άκη Τσοχατζόπουλου, και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «υποβρύχια αγοράζοτναι από πολιτικούς και όχι από ιδιώτες».

Όπως είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, «η εταιρεία δούλευε με διαφορετικούς ενδιάμεσους και συμβούλους προκείμενου να έχει πρόσβαση στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, ενώ τουλάχιστον το 1/3 του ποσού πήγε σε αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας».

«Οι δωροδοκούντες φυλακίστηκαν στη χώρα τους. Οι δωρολήπτες στην Ελλάδα την έβγαλαν καθαρή», σχολίασε ο ΛΑΟΣ, με αφορμή την καταδίκη δύο πρώην στελεχών της Ferrostaal στη Γερμανία για δωροδοκία.

«Επιβεβαιώθηκε η θέση του ΛΑΟΣ ότι η όλη διαδικασία των υποβρυχίων, ήταν στημένη από εκείνους που έχουν σκελετούς στις ντουλάπες τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Όπως τονίζει, «είναι καιρός να μάθουμε σε ποιους αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πήγαν τα 21 εκατ. ευρώ μίζα που περιγράφονται στην απόφαση του Δικαστηρίου του Μονάχου».

Για το λόγο αυτό ο ΛΑΟΣ καλεί τον Πρωθυπουργό να ζητήσει περισσότερες διευκρινίσεις από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 
  Αναγνώσεις: 418

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ