Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 18/11/2011, 07:37:56

Η Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία για τους μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμπληρώνουν φέτος 33 χρόνια υπηρεσίας και είναι τουλάχιστον 53 ετών.

Με βάση την σχετική εγκύκλιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι αυτοί θα πρέπει από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση λαμβάνοντας για δύο χρόνια το 60% του βασικού μισθού, πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Στην ίδια εγκύκλιο προβλέπεται επίσης κατάργηση όλων των τμημάτων δακτυλογράφησης στα υπουργεία, γενικότερα όλων των υπηρεσιακών μονάδων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως για παράδειγμα οι περισσότερες υποδιευθύνσεις σε υπουργεία και Οργανισμούς!

Πέραν αυτών με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου από την άλλη Δευτέρα συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα τους χρόνια και παρέμεναν στην υπηρεσία τους επωφελούμενοι από σχετική ρύθμιση, που τους έδινε το δικαίωμα παράτασης για 3 ακόμη χρόνια.

Τέλος, στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχαν για το θέμα υπηρεσιακοί παράγοντες αποφασίστηκε να μπουν μέσα στις προθεσμίες σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας περίπου 30.000 υπάλληλοι κατά τρόπο ώστε στην πρώτη φάση υλοποίησής της να μειωθούν κατά 30% οι δημόσιοι φορείς. 
  Αναγνώσεις: 412

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ