Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΖητούν την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Δημοσίευση: 17/11/2011, 15:03:07

Στο πλαίσιο των δράσεων που αποφασίστηκε από τη πρωτοβουλία πολιτών στην Κατερίνη με την ονομασία "Κόντρα στο ρεύμα" Ν. Πιερίας που συστάθηκε για να προσφέρει βοήθεια σε πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή απειλούνται με τη διακοπή παροχής ρεύματος, μέλη της ομάδας παραλαβής των δικαιολογητικών των λογαριασμών θα βρίσκεται κάθε Τετάρτη από 12:00 - 13:00 στην είσοδο του Δημαρχείου Κατερίνης.

Έτσι, χθες η ομάδα συγκεντρώθηκε έξω από το δημαρχείο προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες και να υπογράψουν για τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αλλά και να ενημερώσει τους πολίτες για το τι πρέπει να κάνουν για να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Η ομάδα έχει καταθέσει αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης για άμεση συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως με θέμα:

"Το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ", όπως επίσης και στο Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης με θέμα τη νομική στήριξη των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν το νέο φόρο. Επιπλέον θα υπάρχει περίπτερο ενημέρωσης στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας.

Το περίπτερο ενημέρωσης των πολιτών θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 19:00 - 20:00 το βράδυ στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας.

Ο στόχος

Βασικός στόχος των πολιτών είναι, μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση, να πεισθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του νέου άδικου μέτρου, να ζητήσει την ανάκληση του και να δώσει την πολιτική στήριξη σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου μας που αδυνατούν να πληρώσουν, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι.

Τι κάνουνε με τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εθελοντικής ομάδας υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που μπορούν οι πολίτες να κάνουν με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Πληρώνουμε το λογαριασμό της Δ.Ε.Η. σε ΑΤΜ (μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών τράπεζας). Όμως, μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο λογαριασμό της ΔΕΗ, εκτός από το χαράτσι. Σημειωτέον ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αρνείται να το εισπράξει.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Στο ΑΤΜ της τράπεζας που έχουμε λογαριασμό και κάρτα αναλήψεων βάζουμε την κάρτα.

Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές, β) Πληρωμές ΔΕΚΟ, γ) ΔΕΗ

Πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό "ηλεκτρονικής συναλλαγής" και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.

Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ). Πληκτρολογούμε το υπόλοιπο ποσό στο μηχάνημα.

Πληρώνουμε, δηλαδή, ΜΟΝΟ το ποσό για το ρεύμα και το ποσό για οφειλές προς τρίτους (δημοτικά τέλη, δημοτικός φόρος, ΕΡΤ), χωρίς το χαράτσι.

Παίρνουμε την απόδειξη που εκδίδει το μηχάνημα και αναγράφει τον αριθμό της πληρωμής που κάναμε καθώς και το ποσό.

Την απόδειξη αυτή μαζί με το αντίγραφο του λογαριασμού και της ταυτότητάς μας καταθέτουμε στην συντονιστική επιτροπή. Η ομάδα θα συγκεντρώνει τα αποδεικτικά πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ στα σημεία και τις ώρες που έχουν οριστεί για την ευκολότερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών (Δημαρχείο και πεζόδρομος).

 


  
  Αναγνώσεις: 388

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ