Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΜΕ 255 ΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Δημοσίευση: 17/11/2011, 07:59:24

Με μία από τις ευρύτερες μεταπολιτευτικά πλειοψηφίες, η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή. Επί συνόλου 293 ψηφισάντων, "ναι" ψήφισαν 255 βουλευτές και "όχι" 38.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, τους προσκείμενους στη Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς και από τους ανεξάρτητους Γιώργο Λιάνη, Μιλένα Αποστολάκη, Έλσα Παπαδημητρίου και Σωτήρη Χατζηγάκη.

Καταψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ τους προσκείμενους στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς και από τους:

    Πάνος Καμμένο (ΝΔ) ο οποίος αμέσως μετά διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ
    Χρήστο Κατσούρα (ΠΑΣΟΚ)
    Τσετίν Μαντατζή (ΠΑΣΟΚ).

Στην ψηφοφορία δεν πήρε μέρος ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός, χωρίς να έχει αποστείλει επιστολή του για την πρόθεση ψήφου του.

Η ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ είχε προηγηθεί η δευτερολογία του κ. Παπαδήμου ο οποίος ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη από το κοινοβούλιο σημειώνοντας ότι "κάθε μία από τις ψήφους των βουλευτών ισοδυναμεί με απόφαση ευθύνης για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη".

Περιγράφοντας μάλιστα το θεωρητικό ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι σε μια τέτοια περίπτωση τα προβλήματα της Ελλάδας θα οξύνονταν, κυρίως για τρεις λόγους:

    Πρώτον επειδή η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού θα έπληττε κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους.
    Δεύτερον, επειδή θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του χρέους, και
    Τρίτον, επειδή τα περιουσιακά στοιχεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούσαν να αποκτηθουν σε πολύ χαμηλές τιμές από αγοραστές που διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια σε ευρώ ή αλλα ισχυρά νομίσματα.

Ο δρόμος θα είναι μακρύς

"Χρειάζεται να δράσουμε γρήγορα, συστηματικά και με σχέδιο, έχοντας το βλέμμα μας στραμμένο κυρίως στους ανέργους", σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπαδήμος που με ειλικρίνεια όπως και στην προ διημέρου πρωτολογία του υπογράμμισε ότι παρά τα βήματα που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, "ο δρόμος θα είναι μακρύς".

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι "μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν" και επισήμανε ότι το έργο της κυβέρνησης είναι δυσανάλογα μεγάλο σχετικά με τη σύντομη διάρκεια της θητείας της, γι' αυτό δεν πρέπει να καλλιεργούνται υπερβολικές προσδοκίες.

Εκλογές μετά την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου

Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και των αποφάσεων που απορρέουν από αυτήν θα διευκολύνουν τη μετάβαση της χώρας σε συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας και αμέσως μετά θα προκηρυχθούν εκλογές ώστε η επόμενη κυβέρνηση να συνεχίσει την προσπάθεια για την αναδιάρθρωση και την ανόρθωση της οικονομίας.

Εύλογο το αίτημα δεσμεύσεων
Αναφερόμενος στις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι οι ρητές δεσμεύσεις ζητούνται "διότι οι Ευρωπαίοι και θεσμικοί εταίροι μας δεσμεύονται σε μια πολυετή χρηματοδοτική στήριξη της χώρας".

Δεν βοηθά η σύγκρουση
"Το διακύβευμα είναι τεράστιο", επεσήμανε ο πρωθυπουργός, και αυτό δεν είναι άλλο από το εάν "η Ελλάδα διατηρήσει τη θέση της στην ευρωζώνη ή υποχρεωθεί να αποσυρθεί από αυτή".

"Είμαι όμως βέβαιος", συμπλήρωσε "ότι θα τα καταφέρουμε. Με την αλληλλεγύη των άλλων λαών που μας εμπιστεύονται και με τη συστράτευση του ελληνικού λαού. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας με αποφασιστικότητα και ενότητα".

"Σε αυτές τις συνθήκες ο δρόμος της σύγκρουσης δεν βοηθά να επιλύσουμε τα προβλήματά μας" τόνισε ο κ. Παπαδήμος που καταλήγοντας απευθύνθηκε σε όσους δεν προτίθενται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση: "Σταθείτε κριτικά στην κυβέρνηση αλλά όχι απορριπτικά στην κοινή προσπάθεια". 
  Αναγνώσεις: 404

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ