Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαΕ. ΖΑΒΡΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 92,6:" ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ"

Δημοσίευση: 17/11/2011, 07:48:57

Στον ΣΚΑΙ 92,6 και την εκπομπή «11 και συνεχίζουμε» με τους δημοσιογράφους Έφη Κεραμιδιώτη και Άκη Ρούσσο μίλησε η Ειρήνη Ζαβρίδου, εκπρόσωπος Τύπου της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον για το μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν κλειστά τα Τέμπη. Υπενθυμίζεται ότι η Κοιλάδα των Τεμπών παραμένει κλειστή από τις 14 ως τις 25 Νοεμβρίου .

Η κυρία Ζαβρίδου σημείωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη στα πλαίσια των 6μηνιαίων ελέγχων που πραγματοποιούνται. Σύμφωνα με τα ευρήματα κρίθηκε αναγκαίο το κλείσιμο της κοιλάδας για την αποπεράτωση εργασιών συντήρησης, καθώς κάποιοι βράχοι έχρηζαν ξεσκαρώματος.

Όσον αφορά στα έργα για την διάνοιξη των σηράγγων σημείωσε ότι παραμένουν παγωμένα από τον Ιούνιο, «είμαστε σε συζητήσεις με το δημόσιο, οι πολιτικές εξελίξεις μας καθυστέρησαν αλλά μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρχουν εξελίξεις είτε θετικές είτε όχι». Οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχασαν την δουλειά τους λόγω του παγώματος των εργασιών αναμένεται να επαναπροσληφθούν μόλις υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο δημόσιο, τις τράπεζες και την παραχωρησιούχο εταιρεία.

Για τα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς επανέλαβε ότι υπάρχει αίτημα του δημοσίου ώστε τα οχήματα των κατηγοριών 1 και 2 (μοτοσυκλέτες και Ι.Χ.) να περνούν δωρεάν χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο χρονικός ορίζοντας στον οποίο θα ισχύει αυτό το καθεστώς. «Εμείς και πάλι πληρωνόμαστε, μετριούνται τα διερχόμενα οχήματα και το αντίτιμο καταβάλλεται από το δημόσιο» σημείωσε.

Αρνητική φαίνεται να είναι η στάση της εταιρείας προς τις δωρεάν κάρτες διέλευσης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, κυρίως του δήμου Δίου-Ολύμπου, καθώς υπάρχουν εκπτωτικά προγράμματα που εφαρμόζονται πιλοτικά για όσους περνούν τακτικά, σε καθημερινή βάση από το σταθμό διοδίων. Επιπλέον η εκπρόσωπος τύπου σημείωσε ότι πλέον η διαδικασία είσπραξης γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο εξ ου και οι εν λόγω κάρτες δεν μπορούν να λειτουργήσουν πρακτικά, «δεν οδηγούμε στον αυτοκινητόδρομο για να πάμε για ψώνια ή τα παιδιά στο σχολείο, γι’ αυτά υπάρχει το πλευρικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς» σχολίασε.

Το διάστημα κατά το οποίο η Κοιλάδα των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή οι διερχόμενοι από τους σταθμούς διοδίων του Πυργετού και του Μακρυχωρίου δεν πληρώνουν το αντίτιμο, στο σταθμό του Μοσχοχωρίου υπάρχει μειωμένη τιμή. Οι διερχόμενοι από τον σταθμό της Λεπτοκαρυάς πληρώνουν το ίδιο αντίτιμο καθώς μπορούν να διανύσουν όλα τα χιλιόμετρα για τα οποία χρεώνει ο σταθμός (ως την μεγάλη ευθεία πριν τον Πυργετό). Οι πολυσυζητημένες μειώσεις στο αντίτιμο περιλαμβάνονται στα θέματα που βρίσκονται υπό συζήτηση και η Ε.Ζαβρίδου εκτιμά ότι θα υπάρξουν σύντομα αποφάσεις. 
  Αναγνώσεις: 550

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ