Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - ΠιερίαTέλη Νοεμβρίου η 6η δόση προς Ελλάδα

Δημοσίευση: 16/11/2011, 16:40:05

«Περιμένουμε επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού, στην οποία θα αναφέρονται οι ακριβείς προθέσεις και πληροφορίες της νέας κυβέρνησης σχετικά με τα όσα συμφωνήσαμε στις 26 και 27 Οκτωβρίου», δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν εξακολουθεί να αποτελεί προϋπόθεση η γραπτή δέσμευση και η υπογραφή από τους επικεφαλής των κομμάτων, στην οποία φαινόταν να επιμένει μέχρι και χθες το βράδυ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ.Γιούνκερ δήλωσε με κάποια ασάφεια ότι το Eurogroup θα ασχοληθεί με το ζήτημα της εκταμίευσης της έκτης δόσης πριν από το τέλος του μήνα και υπενθύμισε απλώς τις πρόσφατες αποφάσεις του, σύμφωνα με τις οποίες η 6η δόση θα πληρωθεί εφόσον «εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα» και υπάρξει συμφωνία για ένα πρόγραμμα οικονομικών μέτρων στη βάση των αποφάσεων της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

Όχι στις ακραίες οικονομικές συμπεριφορές

«Πολύ σημαντικές αποφάσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες», προανήγγειλε για την ευρωζώνη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας και αυτός στην ολομέλεια του Στρασβούργου, αποφάσεις που, όπως επεσήμανε, θα είναι απαραίτητες, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το κοινό μας νόμισμα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν άσκησε έντονη κριτική στα κράτη-μέλη που προσπαθούν να υιοθετήσουν ακραίες οικονομικές συμπεριφορές και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν να επιμένεις μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία και να παραβλέπεις την αλληλεγγύη. Αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορείς να μιλάς μόνο για ανάπτυξη και να αγνοείς τη δημοσιονομική πειθαρχία». 
  Αναγνώσεις: 422

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ